Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачките на 155-проблем голям!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Точно тука си е мястото да се пита по тоя проблем - "общите приказки" са си точно това - общи, и нищо повече.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

E няма ли Бургазлий тук?
      Alfa Romeo 155 1.7 TS

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
        Пиши в общи приказки по-голям ефект ще има...
        А за обезвъздушаването ,даже и да имаш малко въздух в системата след няколко дена каране ще си излезе сам
        ТОВА СМЕЯ ДА ГО ТВЪРДЯ С ПЪЛНА СИЛА!!!При мен го тествах в реална обстановка....
        Но ако имаш "повече" въздух, няма да те спаси. И ще те призная за МНОГО смел да караш кола която знаеш, че има малко въздух в нейната спирачна система.
        Защото, ако предположим че както си караш (докато си в процес на "обезвъздушаване") и ти изскочи някой дете ... набиваш спирачки! Но точно в този момент, вместо спирачна течност в някой от колелетата, влиза въздух, ефекта ще е отказване на спиране на това колело, следвано от завъртане на колата от лошия баланс на силите за спиране по колелетата. и в крайна сметка, риск да се закачи това дете отпред!

Така, че моя съвет НЕ ПРАВЕТЕ ТАКИВА РИСКОВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ!!!

Ако вземем този случай като за пример -> заради едното "тъпо" обезвъздушаване, може да блъснете едно дете!!! Не се вкарвам във филми, но говоря факти! и повярвайте ми, понякога именно дребните и безобидни неща, от тях става голяма беля!

Поздрави и умната! /може и русата :P/

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
        AR 155 2.0 16v SUPER
        Toyota Corolla 2014 S Premium
        Moskvich 2140

Comment

и аз имам подобен проблем с 155 -цата както си работеха нормално спирачките без да имам някакви екстремни спирания педала ми се втвърди както при загасен автомобил и колата едвам спря за 200 м (замалко да стане ситуация) та някои може ли да ми каже каква може да е повредата??? При натискане педала е твърд и се чува някакъв шум нещо като изпускане на въздух и колата се дави оборотите започват да играят ,а когато пусна педала колата работи нормално .. ПЛС помогнете

Comment

Първоначално публикувано от GOLD_STONE Покажи съобщение
            и аз имам подобен проблем с 155 -цата както си работеха нормално спирачките без да имам някакви екстремни спирания педала ми се втвърди както при загасен автомобил и колата едвам спря за 200 м (замалко да стане ситуация) та някои може ли да ми каже каква може да е повредата??? При натискане педала е твърд и се чува някакъв шум нещо като изпускане на въздух и колата се дави оборотите започват да играят ,а когато пусна педала колата работи нормално .. ПЛС помогнете
            има много писано за това, ползвай търсачката първо колега....сервото ти е изплющяло....
            АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
            FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Някой преборил ли е проблемът с луфтовете които се образуват с годините в супортите на спирачните апарати, защото аз отзад смених какво ли не, но дори и с нови водачи на износеното гнездо дрънка здраво и натиска върху накладката или не се получава или е силно усукана и педала е тегав на спирачката?

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Знам, че няма оправия, но пробвай да кривнеш пружинките на накладките, твърдят, че имало успех. И на мен ми предстои подобна манипулация, дано стане.
                Arena Coast Customs

Comment

Не, проблема е в износеността на отворите на супорта, там където влизат водачите! Единият отвор винаги е износен и водача дрънка в него. Това предизвиква неуспоредно движение на накладката към диска и оттам при мен и загряване по време на движение и недобро спиране по време на спиране...

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Знам го, но пробвай да го държиш под напрежение с пружинките, ако е възможно. Всъщност си говоря наизуст, може да не се получи, но поне може да намали ефекта. Иначе тичай на стругар, там само може да се оправят хлабините или с нови апарати Доколкото знам, задните апарати от 146 стават с минимални усилия, lulin racing май беше правил това.
                    Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                      Някой преборил ли е проблемът с луфтовете които се образуват с годините в супортите на спирачните апарати, защото аз отзад смених какво ли не, но дори и с нови водачи на износеното гнездо дрънка здраво и натиска върху накладката или не се получава или е силно усукана и педала е тегав на спирачката?
                      Ванка, трябва да сложиш нови водачи, но правени за съответния отвор в апаратите.
                      Или с др думи - взимаш един райбер, райбероваш отворите и вече по размера на новите отвори си правиш нови водачи. Хубаво е все пак да спазваш някакви допуски в сглобката (да се получи ходова сглобка), за да не ти затягат водачите при загряване.

Ако ти се занимава де...
                      Успех!
                      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Май това е варианта на части които вече не се предлагат... СТРУГАР ми трябва другари!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Има и временен вариант с високотемпературна грес, тъпчеш я и уплътнява за някой месец, тубичката е около 7-8 кинта и ще я ползваш поне 5 години, ако ти се занимава де ))
                          Arena Coast Customs

Comment

При мен пък проблема е , че нямам задни спирачки нито ръчна, колелата задържат толкова слабо като натисна педала че ми трябва горедолу средно усилие за да превъртя колелата, а иначе ръчната държи само на равно място и то държи е смело казано, щом колата тръгва почти без да я усетя, чистих апарати сменях накладки какво ли не обаче.... казаха ми да сменя апартите, но за сега мисля че тези си работят добре
                            в смисъл като са свалени си работят
                            като ги монтирам колата не спира с тях
                            и ръчна няма
                            някакви идей????
                            sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
                            Suzuki GSXR 750 W настоящ
                            Kawasaki KZ 440A вече бивш

Comment

Не помня дали не споменах по друг повод, ма и аз дигнах ръце от тракащи апарати, та бидоха сменени всичките с ATE и настана неимоверен кеф. Че и спира осезателно по-добре (ма тва може и от конкретните накладки да е). Стотина-двеста лева бяха апаратите, обаче не помня от ква "братовчедска" кола са свалени - мерси на съответните граждани, че ги изровиха и монтираха

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                              Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                                Не помня дали не споменах по друг повод, ма и аз дигнах ръце от тракащи апарати, та бидоха сменени всичките с ATE и настана неимоверен кеф. Че и спира осезателно по-добре (ма тва може и от конкретните накладки да е). Стотина-двеста лева бяха апаратите, обаче не помня от ква "братовчедска" кола са свалени - мерси на съответните граждани, че ги изровиха и монтираха
                                пусни проучване от какво са свалени!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                                X